Beursgebouw Eindhoven

Het beursgebouw in Eindhoven kenmerkt zich niet alleen door maar 1 hal te hebben, maar ook omdat het meer een cultureel centrum is, dan echt alleen maar een beursgebouw.

Als je naar de plattegrond kijkt, dan heeft het maar 1 relatief kleine centrale ontvangst hal met een garderobe en daarna ga je meteen door de deuren heen naar de hal zelf. Deze heeft ongeveer de grootte van een voetbalveld, dus er is meer dan plaats genoeg om van alles te kunnen uitvoeren, neerzetten of verhandelen. Kijk je bijvoorbeeld naar het boekenfestijn wat 1 a 2 keer per jaar gehouden wordt, dan zie je dat heel de ruimte benut wordt behalve. Kijk je dan weer naar een beurs als het Spellenspektakel of de Pasar Malam, dan zie je dat ook de bijzonder grote balkons, met een gezamenlijke afmeting van bijna de helft van de benedenverdieping, ook er mooi zijn om te benutten.

Wat je dus eigenlijk ziet is dat er heel goed met de beursvloer om is gegaan en elke plek waar iets kans staan, zal afhankelijk van het evenement ook gebruikt kunnen worden.

Meteen links en rechts van de entree naar de hal zitten de trappen naar de eerste etage en als je de linkse trap pakt, kom je eerst langs een hele rij cafeetjes en eet gelegenheden. Dit is overigens bij de Pasar Malam niet zo, want daar staan ze door de hele locatie heen, aangezien dit echt een onderdeel is van de beurs.

Ik heb ooit zelf eens gekeken naar de mogelijkheid hier een evenement in te houden, maar dit was toch een behoorlijk prijzig gebeuren. Dit wil dus ook zeggen dat als je hier als bezoeker komt, je in heel veel gevallen ook echt waar voor je entree geld krijgt, want de zaal staat niet vol van wat je op de hoek van de straat ook kunt vinden, maar echt met grote bedrijven die de huur van de stands met gemak kunnen betalen.

Daarnaast wordt de beurshal regelmatig uitgeleend voor muziek evenementen, indoor festivals en houseparty’s zijn een aangename bezoekreden van het Beursgebouw en zeker op Koningsdag is het evenement wat samen gedaan wordt met binnenstad Eindhoven een absolute must om eens te bezoeken. Wederom; verwacht wel een pittige entreekosten, maar zeker waar voor je geld.