Comic Con

Elke comic liefhebber kijkt hier op een of andere manier elk jaar naar uit en tegenwoordig twee keer per jaar. Comic Con is de beurs voor elke comic fanaat die meer dan alleen een comic wil kopen op een beurs.

Een Comic Con is niet alleen comics, nee het is veel meer dan dat. film artikelen, speelgoed, hordes verkleedde mensen, workshops, grime voor film en toneel, optredens en zelfs beroemde acteurs komen langs voor handtekeningen. Gehouden over twee dagen, kan de bezoeker kiezen tussen een een of twee daags ticket. Deze zijn niet goedkoop, maar het zijn zo’n ontzettend grote beurzen met alles wat met comics te maken heeft, dat je de entree prijs snel vergeten bent.

Bij entree wordt je meteen al overspoeld met Funko pops, design speelgoed, filmposters en ander gerelateerd speelgoed en ben je de standjes beu, is er altijd nog een tweetal zalen met alleen maar verklede mensen die zich graag vertonen of met je op de foto willen en een zaal waar echt hele grote props staan die in de films gebruikt werden, zoals de batwing uit Nolans Dark Knight of Ecto1 van de orginele ghostbusters. Voor degene die niet weten wat de Ecto1 is, dat is de auto van de films.

Het leuke aan het grote aantal verklede mensen die daar rondlopen, is dat je precies kan zien welke films hot waren dat jaar. Toen wij er met een kraam stonden hebben we over de loop van een weekend meer dan 60 verschillende Harley Quinn’s gezin. Dit was in 2017, toen Suicide Squad uit is gekomen waar Harley de leidende rol had van het zelfde genaamde team in de film.

Comic Con is mijns inziens geweldig om de redenen dat je er mensen ziet die echt zichzelf zijn. Als ze thuis zijn willen de zogenaamde cosplayers zich wat meer in willen houden. Op een beurs als deze, gaan ze helemaal los en wat je dan krijgt is een bont bende van alle mensen die zichzelf helemaal vrijlaten en ik karakter rond lopen op een avontuurlijke beurs, waar je heel veel meer dan alleen strips en comics vind. Verdeeld over twee dagen, bekende acteurs en shows die je nergens anders tegenkomt, is dit een jaarlijks terug kerend evenement wat je minstens een keer in je leven gezien moet hebben.