De Pasar Malam in Eindhoven.

Een van de voor mij meest merkwaardig maar leuke beurzen om te bezoeken, zijn de Pasar Malam, wat een Indisch, veelal Aziatisch evenement is. Heel de beurshal ruikt naar wierook van de ettelijke standjes die het verkopen. het stikt er van de new age materialen zoals elfen beelden, schedels en uiteraard nog meer wierook.

In het midden van de hal staat een groot podium, waar op gezette tijden van de dag optredens te zien zijn van groepen en bands uit die werelddelen en in heel veel gevallen wordt er ook ruimte gemaakt voor mensen die mee willen dansen.

Wat het voor mij als rasechte bourgondiër zo leuk maakt is dat er bijna elke 2 meter wel een eet tentje staat met lekkers uit de diverse landen die Azië kent. Je vindt er van heerlijke zoete pittige saté, tot aan het brandend heetste vlees wat je in je leven normaal als uitdaging nog niet eet. Nu kan ik wel tegen een beetje hitte en ik wordt elke keer uitgelachen als ik als platvloerse Nederlander een bakje van dat vlees bestel met kleefrijst. Het is dan ook altijd een plezier om deze heren en dames vriendelijk te bedanken voor het heerlijke vlees wat voor mij een milde smaak had. Natuurlijk sta ik wel tranen te pinken en loopt het zweet me over mijn rug, maar ik laat me gewoon niet kennen.

Eens in de twee jaar wil ik toch wel weer een Pasar Malam bezocht hebben, puur om niet alleen de sfeer maar ook het uitstekende, veel te hete eten weer eens te proeven.