De passie voor sneakers

Voor alle producten zijn wel beurzen te vinden, zo ook voor schoenen. Zo is de ‘Riva Schuh’ in het Italiaanse Riva del Garda een van de grootste schoenenbeurzen in Europa, en natuurlijk is er de beroemde internationale schoenenbeurs MICAM in Milaan. Deze grote beurzen zijn meestal voor de detaillisten om hier hun inkoop voor het nieuwe seizoen te bepalen. Vaak vind je op deze beurzen ook tal van verschillende soorten schoenen, van de mooiste pumps tot aan de sportieve wandelschoen. Als het gaat om de modieuze sneaker, dan is er een ander evenement waar je als liefhebber van deze schoen zeker niet aan voorbij mag lopen.

De meest exclusieve modellen

Vooral de jeugd kan tegenwoordig niet zonder sneakers. Ze hebben ze vaak in allerlei kleuren, merken en modellen. Als je jezelf nooit zo in sneakers verdiept hebt, heb je geen idee hoeveel keuze er is en wat een hype het is om de juiste en origineelste sneakers te vinden. Op het jaarlijkse Sneakerness kijk je werkelijk je ogen uit als het gaat om sneakers. De sneaker liefhebber loopt hier kwijlend rond. Op deze beurs kun je niet alleen tweedehands koopjes scoren, maar er staan ook de duurste modellen die zo exclusief zijn dat ze minimaal drie nullen op het prijskaartje hebben staan.

Sneakers, sneakers en nog eens sneakers

Het draait om niets anders dan sneakers tijdens deze beurs. Behalve de verkoop van deze schoenen, zijn er ook tal van activiteiten die met sneakers te maken hebben. Zo kun je bijvoorbeeld presentaties volgen over de sneakercultuur en de manier waarop sneakers gemaakt worden. Je kunt je favoriete sneakers op een professionele manier laten schoonmaken of je kunt er zelfs een tatoeage van laten zetten. De fotogalerie vertoont de meest indrukwekkende foto’s van sneakers.

Meer dan alleen een schoen

Meestal heeft de beurs ook een speciaal thema. Verzonnen door de organisatoren van het evenement onderstrepen zij hiermee hun liefde voor sneakers. Op de beurs vind je een internationaal netwerk van experts en professionals welke allemaal gelinkt zijn aan sneakers. Ze delen de passie voor deze schoenen en willen de sneakercultuur onder de aandacht brengen en vergroten. Volgens deze gepassioneerde sneaker liefhebbers is de sneaker namelijk veel meer dan alleen een schoen.

Waarom houden mensen van sneakers?

De beurs Sneakerness wordt in verschillende steden gehouden, waaronder Zurich, Parijs, Keulen, Londen en Milaan. Gelukkig is er ook een editie in Nederland, zowel in Amsterdam als in Rotterdam. Als jij een liefhebber van sneakers bent is het zeker de moeite waard om daar eens een kijkje te gaan nemen. Ben je nog niet overtuigd waarom de sneaker zo’n ideale schoen is? Dan kunnen de volgende eigenschappen van de sneaker hier misschien wel voor zorgen. Ze zijn namelijk comfortabel door het zachte voetbed, je kunt ze gebruiken in alle weersomstandigheden en ze zijn niet alleen kantoorproof maar ook praktisch voor een festival of een middag schoppen. Er zijn stoere én klassieke modellen voor elke leeftijd en je kunt ze eindeloos combineren.