Het Jaarbeursgebouw Utrecht

Vanuit het zuiden gezien is dit het grootste commerciële en muzikale middelpunt van Nederland. Er is zoveel mogelijkheid en zijn zoveel opties die je in een beurshal als deze kan doen. We zullen er hier een paar bespreken om je zo eens te motiveren een beurs op event te bezoeken op deze locatie.

Allereerst heb ik elders op deze website het al eens gehad over Comic Con. Deze giga grote strip, comic en cosplay beurs is wat mij betreft een van de leukste beurzen die er georganiseerd worden, maar ik weet ook dat er heel veel beurzen zijn, waar ik nog geen idee van hebben die wel eens leuker kunnen zijn als de Comic Con. Wat ik wel weet is dat er niet alleen beurs evenementen zijn, maar er worden ook muzikale evenementen gehouden als popconcerten en house party’s.

De grootte van de hallen is ongeloofwaardig. Er zijn er maar liefst 12, waarvan er ook conferentie zalen zijn, maar het grootste gedeelte is beurslocatie.

Het 100 jarig bestaan van deze hallen heeft al veel spektakel gezien. Het bedrijf is in 1917 begonnen in de crisisjaren na de eerste wereldoorlog, voor bedrijven die een kans wilde hebben om groter te worden. Al snel werd duidelijk dat ze niet met een hal uit de voeten konden en in 1921 heeft Prinses Juliana de eerste steen gelegd aan de Julianahal. Na een paar moeilijke jaren tijdens de tweede wereldoorlog, is er in 1953 een Bernard hal bij gezet. Daarna was het bedrijf met hun hallen echt helemaal niet meer te stoppen en bleef maar uitbreiden. in 1970 is de Beatrix hal erbij gekomen en om het helemaal af te maken, met in de tussentijd nog wat parkeergarages, een Prins van Oranje hal.

Het heeft een verschillend aantal activiteiten gehad van de Davies Cup tot aan een bezoekje van Paus Johannes Paulus II, wat bezocht wordt door meer dan 20.000 bezoekers.

Tegenwoordig is het dus een mooi conferentie centrum, met meerdere zalen, Een media plaza, diverse grote parkeergarages en een groot aantal hotels in de buurt van het beursgebouwen centrum.

Ik kan wel blijven roepen hoe groot het is, maar ik denk dat je maar eens moet kijken wat of welke beurs of conventie een leuk bezoek van je waard is en gewoon er eens heen gaan. Vooralsnog is dus een van mijn favoriete beurzen waar ik geweest ben Comic Con in dit pand. Sterker nog, er zijn meerdere Comic Cons van meerdere bedrijven en die hebben niet de impact die dankzij het jaarbeurs centrum mogelijk is gemaakt. De akoestiek van de hallen is zeker ook de moeite waard om eens te overwegen een concert te bezoeken in een van deze hallen.

Wat je ook leuk vindt, er is genoeg te doen in dit centrum, dus kom een keer kijken.