Kijk uit voor zakkenrollers

Een beurs is niet alleen een plek om leuke koopjes te zoeken, vinden en kopen. Helaas trekt het ook mensen aan die van de bezoekers profiteren door ze te bestelen. In dit artikel leg ik je uit hoe je het beste kunt handelen bij een bezoek aan een beurs.

Een van de beste tips is een jas te pakken waar zakken aan de voorkant op borst hoogte zitten en dicht te ritsen zijn. De meeste zakkenrollers zoeken in broek, kont en jaszakken om zo onopvallend mogelijk te kunnen handelen. Als je je portemonnee in een borstzak hebt zitten en deze ook dicht geritst hebt, weten ze met een oogopslag al dat je geen goed doelwit bent voor een beroving en zullen ze je sneller met rust laten.

Als je net als mij op een beurs een rugzak bij hebt, ook al ziet er het niet charmant uit, draag hem op je buik en zorg dat de zij vakjes leeg blijven. Zo kunnen ze grabbelen, maar treffen niks aan.

Omdat je elkaar helpt en je ziet een misdrijf op een beurs gebeuren, meld het altijd bij het personeel. Een omroep is al genoeg om de criminelen weer even stil te houden!