Succesvol kinderkleding kopen op een beurs

Op een kledingbeurs kan je veel uitstekende (al dan niet gebruikte) kinderkleding kopen. Houd rekening met deze tips, en je kleedt je kids leuker aan voor minder geld.

Houd rekening met de smaak van je kind

Ga vóór je beursbezoek even na wat jouw kids op dit moment graag dragen. Jongens geven vaak de voorkeur aan denim en andere stevige kleding waarin ze lekker kunnen ravotten, maar soms willen ze juist iets vrolijks, zachts en kleurigs aan. Meisjes kunnen een uitgesproken vrouwelijke kledingsmaak ontwikkelen, of juist voor pittige meisjeskleding gaan. Kies voor de kleding waarin jouw kinderen zich fijn voelen.

Kies voor merkkleding

Merkkleding blijft langer mooi en is van goede kwaliteit. Ook zal je kind er zelf soms liever in rondlopen dan in een tweedehandsje. Zoek dus naar merkkleding in de stalletjes.

Wil jouw dochter echt alleen in meisjeskleding van een goed merk verschijnen? Kijk dan eens naar de meer betaalbare opties op Kids Brands Store of een vergelijkbare online kledingwinkel. Misschien is het tijd om jouw meid kledinggeld te geven. Of moedig haar aan een bijbaantje te nemen om merkkleding te kunnen kopen!

Ding af

Kinderen groeien snel uit hun kleding, dus de markt voor kinderkleding is eigenlijk altijd oververzadigd. Zie je iets leuks, maar vraagt de verkoper echt te veel voor dat kledingstuk? Probeer dan af te dingen. Op de meeste beurzen is dat echt niet meer dan normaal, en het geeft je de kans om een redelijke prijs neer te leggen voor dat ene schattige jurkje!

Laat je kind meebeslissen

Vanaf een leeftijd of vier, vijf beginnen je kids een eigen kledingsmaak ontwikkelen. Stimuleer dit proces door ze mee te nemen naar de beurs en hun eigen favorieten te laten aanwijzen. Als een kind zelf mee mag beslissen, is de kans groter dat hij of zij met meer plezier de kleding draagt.